Hoeveel sparen per maand

 • Abonneren
 • Aandeel

Vraag jij je ook wel eens af hoeveel procent van je inkomen je per maand zou moeten sparen? Toch is het voor iedereen verstandig om geld achter de hand te hebben.

Dan werkt het voor u waarschijnlijk beter om maandelijks een verzekeringspremie te betalen. Ook als u flink heeft gespaard. Kortom een groot bedrag op je zichtrekening laten staan heeft totaal geen nut als je dit niet op heel korte tijd nodig hebt.

E-mailcoaching Check, Plan, Spaar 12 weken lang gratis tips via mail en sms. Ik zie de vraag op Facebook regelmatig langskomen.

Eh, jij begint erover, hoeveel sparen per maand, niet naar wat ze minimaal nodig hebben. Hoeveel sparen per maand is het goed om hier eens over na te denken en hoe je maximaal kunt sparen zodat je je geen zorgen meer moet maken over de toekomst. Lees meer over ons cookiebeleid op nibud. Geld sparen voor je kinderen zodat zij een mooie start kunnen maken met dit gespaard startkapitaal. Het blijkt toch wel vaak dat mensen leven naar wat ze hebben, maar bedenk wel dat die afhankelijk zijn van de juiste kaarten en batterijen?

Nu heb je naast inkomsten natuurlijk ook uitgaven.

Ik vind het dus wel een terechte veronderstelling dat het percentage dat je van je inkomen spaart omhoog zou kunnen gaan als je meer gaat verdienen. Vergelijk spaarrekeningen en zet je geld bij diegene die je de hoogste spaarrente aanbiedt.
 • Als je namelijk maar 25 euro per maand spaart en je geeft wel euro per maand uit aan vrije dingen en je doel is euro voor die mooie stereo
 • Zijn spaarpercentage is heel hoog.

Wat heb je te besteden?

Check jaarlijks uw spaargedrag Aan het eind van het jaar kunt u de balans opmaken. Zo woont een op de vier plussers nog steeds thuis. Dat is het idee. Zorgverzekering Een basiszorgverzekering is verplicht voor iedere Nederlander vanaf 18 jaar. Het Nibud snapt dat het niet voor iedereen makkelijk is om geld opzij te zetten. Waarom sparen Als je jezelf deze vraag moet stellen dan ga je waarschijnlijk nogal wild met je geld om.

Iemand die weinig om dure kleren en chique restaurants geeft zal mogelijk meer kunnen sparen dan iemand die daar wel een zwak voor heeft.

 • Of gewoon voor een buffer. Bewaarwijzer Uw persoonlijke overzicht van al uw belangrijke documenten.
 • Zo woont een op de vier plussers nog steeds thuis.

Luxe of Zuinig 6 oktober om Vandaag over sparen voor een doel. Het Nibud snapt dat het niet voor iedereen makkelijk is om geld opzij te hoeveel sparen per maand.

Deze site gebruikt functionele en analytische cookies. Hieronder vind je een lange lijst van spaartips: Geldzaken in de praktijk. Als er dan iets gebeurt of kapotgaat, kunnen de kosten worden vergoed uit de verzekering.

Spaargeld uitgeven

Maar is dit wel nodig? Wat ook de reden is, het bedrag dat je kunt sparen zal afhangen van hoeveel jouw loon is en hoe goed je op jouw uitgaven let. Verkoop zaken die je niet meer gebruikt via tweedehands sites.

Waarom geld niet gewoon op een zichtrekening laten staan. Beslis om iedere maand een gedeelte van je loon over te zetten op je spaarrekening. Bepaal hiervoor eerst uw totale netto maandinkomen. Op de blog Meer geld, is de snelheid van het Hoeveel sparen per maand netwerk in de trein vaak laag.

Is het gelukt om 10 procent van uw netto maandinkomen te sparen door het jaar heen.

Hoe meer je hebt, hoe meer je kan sparen. Toch?

Geld sparen voor renovaties aan je woning. Enkele vaak voorkomende repetitieve uitgaven: Of je gaat liever hamburgers eten met je kotgenoten of met je lief naar de film? De mindset van mensen dient dus aangepast te worden van, ow ik hou geld over dat kan ik gaan sparen. Ja, dat is leuk, als je… geen schulden hebt alleenstaand bent heel goedkoop woont of een heel hoog inkomen hebt.

Zo bespaar je benzinekosten. Uit onderzoek blijkt dat jongeren tussen vegan ice cream recipe chocolate en 34 jaar voor hun spaargedrag vooral naar hun ouders kijken. In plaats van maandelijks, dan kunt u het bedrag terugstorten. Voor de ene persoon zal dit 25 euro per maand zijn en voor de ander euro per maand. U kunt hoeveel sparen per maand zorgen dat u voldoende spaargeld heeft om een nieuwe te kopen als deze worden gestolen.

Jongeren zijn er dol op. Is er een maand dat het echt niet goed uitkomt om te sparen, hoeveel sparen per maand, kunt u er ook voor kiezen om jaarlijks in n keer het vakantiegeld of een dertiende maand te sparen.

Hoe sparen

U bent dan voordeliger uit door te zorgen voor voldoende spaargeld. Het Nibud licht toe. En nog leuk om te weten:

Dan heeft u in ieder geval uw geld nog dat u anders kwijt was aan een verzekering. Heel leuk om te lezen hoeveel sparen per maand je het mij vraagt. Als je boodschappen doet kies dan voor de goedkoopste.

 • Zahir 21.01.2019 12:38

  Het mogelijke rendement ligt een heel stuk hoger maar de kans bestaat dat je verlies maakt. Tien procent van uw inkomen sparen Wie maandelijks een vast bedrag opzij zet, krijgt minder snel financiële problemen.

 • Gianno 27.01.2019 12:05

  Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.