Pogingen iets van het leven te maken wiki

 • Abonneren
 • Aandeel

Ben vele malen schaterend van de lach moeten stoppen. Ik weet zeker dat r een glimlach op je gezicht verschijnt als er weer eens een scoot voor je staat te treuzelen bij de kassa van A. Ongelooflijk hoe iemand dit zó helder en pakkend heeft kunnen schrijven.

Kathy Dedrye Een luchtig, eerlijk en bij momenten aandoenlijk geschreven dagboek. Hij vindt zichzelf nog een fitte bejaarde en heeft daarbij nogal wat commentaar over zijn medebewoners in het huis waar hij verblijft. Hendrik Groen neemt je mee naar de dagelijkse gang van zaken, de mede bewoners, hun gemopper en gedoe. Gelukkig was de uitgeverij zo vriendelijk om een recensie-exemplaar ter beschikking te stellen. Geweldig geschreven en helaas ook wel wat confronterend I took a lot from this book and found it a pleasure to read.

I love his attitude towards life and hope that if I'm lucky enough to reach his age that I have the same zest for life as he does!

I literally laughed out loud at Ove, Hendrik Beau Schneider played the role of Hendrik Groen. Daarnaast is het boek mooi vormgegeven, en heel erg verslavend om maar door en door te lezen. Als ik dan naar de afdeling van het verpleeghuis liep zat ik soms nog te lachen omdat Hendrik de directrice van het huis pogingen iets van het leven te maken wiki slim af was geweest. Ik heb geboeid zitten lezen over de oprichting van de rebellenclub, een besloten vereniging met de naam Oud-maar-niet-dood Omanido en heb zitten gniffelen bij het lezen van de doelen van deze vereniging.

Geweldige personages, duidelijke kaft en heerlijk hoe het aanvoelt!

Marlien Keune

Voor de politici die de zorg moeten regelen voor hoogbejaarden is de boodschap dat ze niet moeten doen alsof deze mensen niet meer leven, alsof ze allemaal al dementerend zijn en dat het dan niet meer uitmaakt hoe men leeft. Jada1 7 februari Ik raad dit product aan.

Met alle ups en downs, intriges, eigenaardigheden van bewoners. Hij heeft iets te doen op z'n oude dag. Ik heb dit boek in 1 ruk uitgelezen en ik heb er van genoten. Iedereen zou het moeten lezen. Hendrik is met zijn 83 jaar nog één van de jongste bewoners in het huis.

 • Knap om zo'n levendig boek te schrijven.
 • Wanneer Eefje, medelid van Omanido, in de buurt is, en dat is bijna dagelijks, ze wandelen samen en gaan bij elkaar op visite, loopt Hendrik nogal eens te schutteren. Heb meerdere malen hardop moeten lachen, ik vond het een geweldig boek.

It reminds me of The Secret Diary of Adrian Mole which I read while at school, albeit with the protagonist being from a different generation.

Ben vele malen schaterend van de lach moeten stoppen. Ik heb bewondering voor de veerkracht van Hendrik Groen en zijn optimisme. With thanks to NetGalley and the publisher for my copy to read in exchange for an honest review? Heerlijk boek waarin veel herkenbare situaties uit de ouderenzorg voorbijkomen.

Samenvatting

Het boek bestaat uit zijn klaagzang over wat de medebewoners wel niet allemaal doen. We both loved it. Hummie 30 september Ik raad dit product aan.

Goed leesbaar met een lach en een traan. Maar het is ook triest om te lezen hoe ouderen met elkaar om kunnen gaan elkaar pesten en niets gunnen en heel erg op zichzelf gericht kunnen zijn.

Ik vond het heerlijk. I am 65, denkt en vindt. Pogingen iets van het leven te maken wiki you Australia does not do much better. Social and political commentary regarding proper funding and resources for the elderly is addressed in a heartfelt manner. Hendrik Groen geeft het jaar weer in dagboekvorm en app maken van website wat hij zoal meemaakt, and I sure that a much younger person wrote it.

Steun je favoriete boekhandel

En nee, ik vertel niet waar de afkorting voor staat. Maar hij is nog niet zo ver omdat in real life te doen, daar heeft hij Evert voor. Het is zo herkenbaar als je oudere mensen kent. Oud maar niet dood ; Dus dat! Op 10 december houdt hij zich bezig met verschillende boektitels voor het geval het dagboek uitgegeven zal worden.

 • Hij woont in een verzorgingshuis in Amsterdam en schrijft dagelijks in zijn dagboek over alle dingen die daar in en rond het
 • Geeft tegelijkertijd inzicht in de problematiek van het ouder worden.
 • Echt een aanrader zodra ze hem uit heeft meteen deel twee voor haar aanschaffen:
 • Zijn standpunten hebben mij daadwerkelijk een andere kijk gegeven op verschillende zaken.

Het is een man met pogingen iets van het leven te maken wiki jonge geest in een oud lichaam. A diary of an old guy! Goede kwaliteit Voordelige koop duurzaam? Hier en daar wordt even stilgestaan bij gebeurtenissen uit het verleden van de hoofdpersoon die zorgen voor een brok in je keel en ook zijn kijk op het leven verklaren. Eindelijk weer een boek dat wel grappig was en ontroerde en ook actuele thema's komen aan bod!

Er gebeurt niets wereldschokkends, maar tegelijkertijd gebeurt er heel Other books in the series.

See a Problem?

He also has a serious side he lays bare in his diary. Helaas is er aan oud worden toch ook een verdrietige kant.. Alles gaat met een lach en een traan. Age is something we will all be negotiating if we are one of the fortunate ones to navigate a full span of decades in life.

While this book is a humorous recounting of the life of a cranky old man, it is also much more than that. Hij is inmiddels aan boek Zolang er leven is aan het lezen en ook dat vind hij een geweldig boek. Ik heb de serie niet op tv gezien.

 • Estrella 20.01.2019 11:50

  Much comic relief is provided by his incorrigibly tippling friend, Evert, and the arrival of Eefje even makes late-life romance a possibility for Hendrik. In ons dagelijks leven merken we niet veel van die extra aandacht, integendeel.

 • Rolien 22.01.2019 08:53

  Ik heb gelezen aan tafel en in bed en daar tussenin. Wat een heerlijk boek om te lezen als je begint is het moeilijk om te stoppen, gelukkig heb ik ze beiden besteld en kan ik even voort.

 • Laurette 27.01.2019 20:12

  Ik heb de serie niet op tv gezien. Hendrik groen chermeert, ontroert en laat met een flinke dosis humor zien dat oudjes nog niet afgeschreven hoeven te worden.