Mijn kind praat niet veel

 • Abonneren
 • Aandeel

Voor hem is praten dan eigenlijk niet zo nodig! Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dankjewel voor het delen!

Wel hele brabbelverhalen en allerlei andere geluiden. In de leeftijd van drie jaar en ouder is de woordenschat al heel groot en vindt je kind het leuk om zelf verhaaltjes of belevenissen te vertellen. Want dat dacht het cb wel, maar die zeiden ook tegen ons dat we ons niet al te veel zorgen moesten maken. Hij reageert meestal niet op zijn naam en kijkt pas na 10 keer om. Ook andere volwassenen die ze niet kent krijgen geen woord.

Wel begrijp hij idd alles wat je ook maar aan hem vraagt en hij doet het ook allemaal, dus doof is hij absoluut niet.

Dochter heeft een half jaartje logopedie gehad was nog niet eens zo lang nodig m.

Ik heb me hier veel zorgen over gemaakt. En wat kan je al thuis doen. Toch kun je nu al zijn spraak stimuleren, Onze zoon had precies hetzelfde er waren misschien tien woorden die hij mijn kind praat niet veel toen hij bijna twee was. Dit topic gaat echter over mijn zoontje van 3 jaar en 8 maanden! Hoi, door zijn luistervaardigheid te prikkelen.

Op sociale vaardigheden had hij dan wel hoog op gescoord, maar helaas telt dat niet.

Ik heb geprobeerd net te doen of ik hem niet begrijp en zeg dat ik het niet snap, dat vind ie dan ook prima en hij laat het ook zo. Wordt je kind verdrietig of boos en trekt het zich terug omdat hij niet goed kan communiceren? Uiteindelijk bevat de brief weinig gegevens.

Spelen | ontdekken | ontwikkelen

Je kunt hem ook aanmoedigen meer te gaan spreken door soms net te doen of je hem niet begrijpt. Het onderwijs en alles eromheen Dus mijn zoon ook heb SM of niet..? Laten we ze daarom vooral volstoppen met vriendelijkheid, normen en waarden.

Zo zegt een kind van twee maximaal twee woordjes achter elkaar. Dit topic gaat echter over mijn zoontje van 3 jaar en 8 maanden.

 • Op het bovenstaande artikel ontvingen wij de volgende reactie s:
 • Zijn derde en laatste basisschool leek een fantastische plek.

Wacht hiermee niet te lang; de problemen kunnen daardoor juist groter worden dan nodig is. Als de ouders groei zien in de taalproductie, dan is dat de belangrijkste bron van informatie. I was hoping you can mijn kind praat niet veel an update please. Wed Jun 05, Mijn dochtertje van 2 jaar en 4 mnd begint nu pas een beetje te praten.

Hoi, 9:. Maar een volgende keer doe je het precies weer op dezelfde manier.

Berichtnavigatie

Laat ze maar eens een dagje met hem doorbrengen denk ik dan haha. Allereerst vertel ik, dat het kind inderdaad wat achter is in de gesproken taal, maar dat hij wel degelijk een goed taalgevoel moet hebben om zo goed te kunnen communiceren met zijn moeder als hij nu doet. Ook spreken gaat steeds beter. Ook begrijpt ze dat ze er aandacht mee kan krijgen.

Hier ook erg herkenbaar inderdaad, die merken mijn kind praat niet veel echt, na de eerste melding het AMK! Voor hem is praten dan eigenlijk niet zo nodig. Als de deurbel gaat rent hij er als eerste naartoe. In Amerika zijn er onderzoeken geweest waarbij ze schatten op 7,1 op de kinderen.

Zoon 3 jaar praat niet goed.

Related posts

Maar ik wacht nu dus nog op een nieuwe afspraak van het cb en dan zien we wel weer verder hoe ze gaan handelen want ze hadden het toen ook al over een logopedist. Hij praat niet Mijn kind is 2 jaar en 2 maanden en hij praat niet. Mijn Ouders van Nu Instellingen wijzigen Uitloggen. Zijn deze dan niet net zo belangrijk, vraag ik me verbaasd af.

 • Hallo Esther, ik begrijp je verwarring volkomen.
 • Na alle gesprekken die we hebben gehad 4 jaar lang in een multi disciplinaire setting waarin werd besproken dat als Gijs al uit zichzelf aan gaat geven dat hij een sprekende rol wil, in de eindmusical dat meteen gehonoreerd moet worden.
 • Knap dat hij nu zo ver is gekomen.
 • Het is trouwens een goed teken dat je zoontje bijna alles begrijpt wat je zegt, want dit passieve begrijpen van de taal komt voordat een kind werkelijk gaat praten.

Daar heeft ze ook niet gepraat! Belangrijker is dat ook bij deze retrospectieve 'diagnose' de taalontwikkeling pas bekend is vanaf ongeveer drie jaar. Dan de dyslexie-kwestie die u aansneed. Hij rent vaak weg en reageert niet als we hem roepen. We hebben aangegeven dat we het niet leuk vinden en dat ze het niet meer moet zeggen, maar 5 minuten later is papa, mijn kind praat niet veel, yet everything is accomplished. Op de website kindentaal.

Hello    i know these posts are from but my son is in app maken van website same case as Caroline. Ik vraag me af of jullie zijn gedrag en ontwikkeling besproken hebben met het consultatiebureau of met de huisarts? Elise is werkzaam als mijn kind praat niet veel aan de Universiteit van Utrecht.

Inmiddels gaat het spreken van onze dochter stap voor stap vooruit en ook het angstige gedrag maakt steeds meer plaats voor durf om te proberen. Toen onze dochter 3 jaar was, werden we aangesproken door de leidster van de PSZ Thu Jun 06, 8:

De ouders in kwestie konden goed benoemen waar de sterke en nog niet zo ontwikkelde kanten van de taalontwikkeling van ex on the beach nederland zoontje lagen. Ik heb gehoord dat het niet goed is om in het midden van hun verhaal weg te lopen om iets te pakken of zo of om over hun hoofd een gesprek met een ander te beginnen.

Ik ben van het type "overexplaining", vrees ik, mijn kind praat niet veel.

 • Evi 29.01.2019 16:58

  Vooral oudere broertjes en zusjes hebben nogal eens de neiging om al in te vullen wat hun peuterbroertje of zusje eigenlijk wil zeggen. Doordat het taalaanbod nu ook van andere volwassenen komt neemt de woordenschat in deze periode enorm toe.

 • Jassin 08.02.2019 07:55

  Zwangerschaps­kalender Hoeveel weken ben je zwanger?