Welke profielen zijn er havo

  • Abonneren
  • Aandeel

Met een profielpakket haal je voordelig de samenvattingen van de 4 belangrijkste vakken van jouw profiel in huis. Wiskunde B Natuurkunde Scheikunde. Voor een studie op het HBO of de Universiteit wordt specifieke voorkennis verwacht.

Met dit profiel kun je praktisch alle studies doen, ook typische alfa- of gammastudies. Het leerwerktraject behoort tot de basisberoepsgerichte leerweg. Leerlingen moeten gemiddeld 40 studielasturen per week hebben. Dat kan knap lastig zijn. Test direct je kennis met de oefenvragen. Zit jij nu in het derde jaar van de Havo en moet je binnenkort een Havo profielkeuze gaan maken?

Welke studies passen hierbij. Op de havo en op het vwo moet je twee extra talen in je pakket hebben! Welke profielen zijn er havo dit profiel ontwikkel je jouw technische en analytische vaardigheden.

Wiskunde B Natuurkunde Scheikunde. Op deze manier zal je veel plezier beleven aan het schrijven van het profielwerkstuk. Hieruit zal jij een profiel moeten kiezen dat het beste bij jou past?

  • Wiskunde A eventueel B - Biologie - Scheikunde - Natuur, leven en technologie - , aardrijkskunde - of natuurkunde -
  • Leerlingen moeten gemiddeld 40 studielasturen per week hebben. Als je een economische of een financiële richting uit wil, is dit een goed profiel.

Hoe maak je een goede Havo Profielkeuze

Met een bèta-profiel heb je sowieso toegang tot alle technische beroepen. Wiskunde B, Natuurkunde en Scheikunde. Vervolgopleiding De profielkeuze is belangrijk voor de vervolgopleiding. Er zijn vier verschillende profielen, maar ook combinaties zijn mogelijk.

Je kunt bijvoorbeeld arts worden, maar ook biologisch of chemisch onderzoeker. Dit brede profiel is gericht op talen, culturen, communicatie, muziek, kunst en maatschappelijke onderwerpen als rechten, politiek, onderwijs, filosofie, geschiedenis of hulpverlening.

Het vmbo kent een viertal sectoren. Er kan gekozen opgelicht in het buitenland gemist cuba uit vier verschillende sectoren, de studielasturen. Rekenen en onderzoeken zijn belangrijke kenmerken van dit profiel. Test direct je kennis met de oefenvragen. Geschiedenis - Moderne vreemde taal 2 - Kunstvakken -filosofie - of een moderne vreemde taal 2 - Aardrijkskunde - elk met verschillende verplichte vakken het sectordeel:.

Bij elk vak wordt aangegeven hoeveel uur er minstens aan besteed moet worden, welke profielen zijn er havo, zijn opgenomen in de documenten over de midterm review.

Economie en Maatschappij

Daarnaast kun je zelf nog een extra vak kiezen. Jij hebt interesse in economie, commercie, bedrijven, handel, management, logistiek, vastgoed, makelaardij, communicatie, marketing, rechten, politicologie, veiligheid en toerisme.

Het is dus raadzaam om daar rekening mee te houden bij de profielkeuze. Wat voor type ben ik?

Het vmbo kent een viertal sectoren. Dit heeft vaak te maken met het rooster. Vind je samenvatting Selecteer je niveau. Overgenomen van " https: Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Navigatiemenu

Het algemene deel , de vakken die gevolgd moeten worden ongeacht de gekozen richting, en het vrije deel , dat zelf ingevuld mag worden. Op de havo en op het vwo moet je twee extra talen in je pakket hebben. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.

Met handige QR-codes naar video-uitleg. Het profiel Cultuur en Maatschappij wordt ook wel gezien als het Alfa-profiel.

Als je een economische of een financile richting uit wil, is dit een goed profiel. Digitale samenvattingen direct te lezen in de app. Met dit profiel kun je vooral veel verschillende richtingen uit. Natuur en Gezondheid is gericht op medische en biologische richtingen. Aanvullende eisen door de school Sommige scholen stellen aanvullende eisen om een bepaald profiel te mogen doen? Sommige scholen stellen aanvullende hoeveel ml is een eetlepel olie om een bepaald profiel te mogen doen!

Het is daarnaast ook mogelijk om nog een moderne vreemde taal te kiezen. Havo Profielkeuze Hoe maak je een goede Havo Profielkeuze Zit jij nu in het derde jaar van de Havo en moet je welke profielen zijn er havo een Havo profielkeuze gaan maken.

De vier profielen

Het afdelingsvak hangt af van de gekozen afdeling binnen de sector, er kan gekozen worden uit de volgende afdelingsvakken:. Vervolgens is het verstandig om je te verdiepen in jezelf voordat je een profielkeuze Havo maakt.

Menu Search My Account.

Het profiel Cultuur en Maatschappij wordt ook wel gezien als het Alfa-profiel! Heb jij een talenknobbel, dan is dit een heel geschikt profiel voor jou, behouden de christelijke partijen van oudsher het stempel conservatief, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag op het werk werd opgeheven door het koninklijk besluit van 17 mei 2007 betreffende de voorkoming van psychosociale belasting veroorzaakt door het werk.

JavaScript seems to be disabled in your browser, welke profielen zijn er havo.

  • Rayan 22.01.2019 15:06

    Welke studies lijken mij leuk en interessant?

  • Lyam 30.01.2019 13:42

    Het keuze-examenvak mag je kiezen uit alle grote vakken die nog niet in je profiel zitten.