Knieen kraken bij traplopen

 • Abonneren
 • Aandeel

Klinisch gezien klopt deze omschrijving niet daar er sprake moet zijn van kraakbeenverweking middels een arthroscopie. De nadruk zal komen te liggen op het versterken van de quadriceps en met name de vastus medialis het binnenste deel van de spier. Help ons en geef Kniecare 5 sterren.

Daar pijn een remmende werking zou hebben op de spierfunctie. E-mail wordt niet gepubliceerd verplicht. De kans op overbelasting van die pees en de genoemde botstructuren neemt daardoor toe. Pijn vrij oefenen stelt McConnel als voorwaarde om het meeste effect van de training te krijgen.

Een "ribbelige" structuur van je kraakbeen is heel normaal, maar zorgt wel voor iets meer frictie wanneer er veel druk op de knieschijf komt te staan.

Klik hier om te zien welke smileys beschikbaar zijn. Mens en Gezondheid Subrubriek:

Smileys worden automatisch omgezet. In uitzonderlijk gevallen is een operatie nodig. Voor de achillespeesproblemen heb ik nu een apart inlegzooltje, dus dat zit wel goed, knieen kraken bij traplopen. De officile term voor het kraken is crepiteren.

Pijnlijke knien en kniepijn: Ruben 7 oktober at Tot ik dus na drie jaren bij een orthopedisch chirurg kwam omdat mijn knien nog maar eens moeilijk deden.

Reageer op het artikel "Pijn in de knieën bij trap af lopen of traplopen; kniepijn" Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel.
 • Joris de Wildt 16 januari at Ik heb geen pijn, zij het enigszins zeurend aan de knie,ook geen zwelling van de knie bij het hardlopen.
 • Het beste antwoord Dat komt door losse stukjes kraakbeen in het gewricht.

Weet jij het antwoord?

Soms blokkeren mijn knieën ook. Een aantal voorbeelden van knieproblemen met als gevolg het niet goed kunnen traplopen zijn: Chondri-Rhumal is chodroïtine sulfaat, het is dus een bouwsteen van kraakbeen. Ik weet niet waar je woont, maar je kunt ook een keer langskomen voor een eenmalig consult.

Moet ik ermee naar de dokter? Heeft iemand nog tips voor me?

De gebruikte url is ongeldig. Welke operatieve behandeling is beschikbaar voor patellofemorale pijn. Die heeft precies toch iets geholpen. Pijnlijke knien en kniepijn: Beste Matthijs, bedankt voor je vraag.

Tips als je last hebt van een krakende knie

Heb je enig idee wat dit kan zijn? Is het verantwoord om opnieuw het hardlopen weer op te pakken wil ik graag, doe ik eigenlijk al maar dan alleen rustige duurloopjes? Dit noemt men een distalisatie. Om pijn vrij te kunnen oefenen is er de keus om bijvoorbeeld een brace te dragen of volgens McConnel te tapen.

Ik weet echter niet zeker of dit nu van de knie komt of van de aderproblemen! Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden. Klik hier om te zien welke smileys beschikbaar zijn, knieen kraken bij traplopen.

Het niet goed lopen door de het geultje kan o? De klacht komt vooral voor bij pubers, maar kan op alle leeftijden ontstaan. Het kraken hoor ik ook vooral bij traplopen en fietsen.

Nieuwsbrief

Pijn aan de knie wat doen? En niet een keer, maar echt een reeks achter elkaar. Ook heb ik vaak een zeurende pijn in mijn knie die de ene dag erger is dan de andere zonder dat er echt een oorzaak voor is aan te wijzen.

Het kan een klacht op zich zijn, maar ik zie het vaak ook als bijkomende verschijnsel tijdens de revalidatie na een operatie.

Joris de Wildt 15 februari at van eindhoven naar londen met de bus. Het geeft een rot geluid en maakt me bij het sporten hardlopen erg bang en onzeker.

Beste Matthijs, vraag of opmerking bij dit artikel. Een letsel van de volledige kraakbeenlaag heeft in het algemeen een betere genezingstendens dan een oppervlakkige beschadiging zie ook de rubriek over kraakbeen, knieen kraken bij traplopen. De behandeling van een runners knee of lopers knie vindt plaats door fysiotherapie.

Reageer op het artikel "Pijn in de knien bij trap af lopen of traplopen; kniepijn" Plaats een reactie, bedankt voor je vraag. Op het formulier voor de aanvraag heeft hij opgeschreven, chondropathie van knieen kraken bij traplopen patellae.

Pijnlijke knieën bij het traplopen

Dit geldt in principe voor alle gewrichten. Artrose is een reumatische ziekte waarbij het kraakbeen dunner en zachter wordt. De kraakbeenverweking is niet altijd aantoonbaar, daarom is het beter om van het patello-femoraal pijnsyndroom te spreken. De meest voorkomende aandoening heet chondromalacie patellae, dit is een degeneratieve verandering in het gewrichtskraakbeen van het middelste deel van de knieschijf t.

Joris de Wildt is auteur, mindset trainer knieen kraken bij traplopen eigenaar van Kniecare, maar ook als een (nogal simpel noodonderdak. Op de foto's zijn de verschillende posities van de patella zichtbaar. Meestal wordt het minder als je knie steeds beter belastbaar wordt.

 • Jessey 25.01.2019 11:05

  Alleen in uiterste omstandigheden een ernstige fractuur van de patella wordt de patella verwijderd. Een "ribbelige" structuur van je kraakbeen is heel normaal, maar zorgt wel voor iets meer frictie wanneer er veel druk op de knieschijf komt te staan.

 • Wikash 29.01.2019 13:53

  Austria Lopez , Mark Chen, fysiotherapeut Geluiden in gewrichten komen veel voor en in verschillende vormen bijvoorbeeld " knakjes " en "plopjes".

 • Ihsane 30.01.2019 13:02

  Ik krijg nu fysiotherapie. Ik heb jaren hardgelopen en nimmer last gehad van de knie.